Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski flam sa sosom od pavlake

Svinjski flam sa sosom od pavlake

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjski flam sa sosom od pavlake3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Nemojte da nas razumete pogrešno, verujemo u dijete, ali prosto ne možemo da odolimo kombinaciji krte svinjetine i pavlake"

Potrebni sastojci

  • svinjski flam - 500 g, od svinjskom buta
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • senf - 1 supena kašika, mek
  • pileći bujon - 120 ml
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite svinjski flam solju i mlevenim biberom.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi na vatri.

Pržite flamove po 3-4 minuta po strani. Izvadite ih na tanjir.

Sipajte pileći bujon, pavlaku i senf u tiganj. Lepo promešajte dok sos ne postane homogen.

Ostavite da provri i vratite svinjske flamove. Smanjite temperaturi na ringli i ostavite da se krčka oko 25 minuta ili ostavite da se sos redukuje.

Servirajte sa krompir pireom ili drugom prilogom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: