Svinjski jezik sa sosom od pavlake

05/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Dobro pripremljen jezik je pravi delikates - servirajte sa sosom od pavlake i uživajte u komplimentima gostiju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro jezik i posolite ga. Stavite ga u šerpu sa vodom, dodajte šargarepu isečenu na parčiće, luk i nekoliko zrna bibera.

Kada se jezik skuva odvojte ga, a bujon procedite. Oljuštite jezike i isecite ih na parčiće debljine jednog prsta.

U tiganj na umerenu temperaturu stavite maslac. Kada se istopi dodajte kašiku brašna i zapržite.

Podelite sa tečnom pavlakom i proceđeni bujon. Začinite solju i biberom. Ostavite da provri malo da se zgusne i sklonite sa ringle.

Servrajte u tanjiru i sos od pavlake i preko njega poređajte parčiće isečenog jezika. Pospite isečenim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar