Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od maline

Džem od maline

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Džem od maline
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Da vam se nađe višak tegla džema od malina, zato što mi nemamo više"

Potrebni sastojci

  • maline - 1 1/2 kg
  • šećer - 1 1/2 kg
  • limunska kiselina - 1/2 ravne kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Maline su veom nežan i aromatično voće. Prvo treba da ih pažljivo očistimo očistimo od drški koje su se zalepile po njima i od listića. Pažljivo ih operemo vodom i stavljamo u duboki pleh za kuvanje slatkog.

Posipamo ih šećerom i ostavljamo da odstoje tako bar 12 sati. U plehu sa ušećerenim malinama se stvorio sirup. Nije potrebno da dodajemo vodu.

Stavljamo pleh na ringlu. Za vreme kuvanja, rešetkastom kašikom pažljivo skidamo penu.

Pet minuta pred kraj kuvanja dodajemo limunsku kiselinu.

Probamo da li je džem gotov na stari, proveren način, na suvu porcelansku tacnu. acnu. Uzimamo iz pleha i stavljamo na tacnu. Ako se kapljica ne razliva - gotov je!

Sipamo džem od malina u suve tegle i sterilizujemo (da bi bilo sigurnije) 5 minuta.

Da li ćete koristiti aromatičan džem za palačinke, mekike, krofne, kolače, sladolede, prelive za ceđeno kiselo mleko, kremove ili ćete prosto jesti na kriški hleba - izbor je vaš.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti