Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakj vodi, dodajte šećer i sipajte malo brašna. Ostavite na toplom da nadođe 10 minuta.
U posudu sipajte brašno i so. Dodajte kvasac i zamesite meko i elastično testo.
Namažite testo maslinovim uljem i ostavite ga da nadođe (da se udvostruči) ili ga napravite prethodnu noć i stavite u kesu u frižider da nadođe na hladnom u toku noći.
Kad bude gotovo, pospite brašnom radnu površinu na kojoj ćete raditi i razvucute testo na tanak pravougaoni list. Namažite ljutenicom i pospite slaninom i kačkavaljem.
Uvijte testo u čvrst rolat. Rolat isecite na pužiće debljine oko 2 cm.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite ih na pola sata da nadođu u rerni na slaboj temperaturi, da bi bilo brže. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Komentari