Medenjaci sa nadevom i orasima

16/01/2019
"U ovo doba godine medenjaci su u dva glavna oblika - dobro sakriveni u metalnim kutijama ili pojedeni do poslednje mrvice - misli da su ovi durig "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano699
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 4 šolje
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • med - 5 supenih kašika
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • sirće - 1 supena kašika
  • vanila - 2 - 3 kesice
  • za nadev
  • sveže mleko - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja /mleveni/
  • maslac - 80 g
  • džem - 2 - 3 supene kašike, po želji
  • vanila - 1 kesica
  • još
  • mleveni orasi - 1 šolja za kafu, za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka za testo zamesite testo koje treba da bude glatko. Podelite ga na četiri dela. Od svakog napravite dug fitilj. Svaki fitilj isecite na 18 delova. Od njih dlanovima napravite loptice veličine malog oraha. Pritisnite ih lagano i poređajte u pleh u razmaku jedna od druge, na papiru za pečenje.

Pecite medenjake u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene, oko 10-12 minuta. Kad se ohlade, izvadite oštrim nožem mali deo sa donje strane svake loptice.

Nadev pravimo na sledeći način:

Pomešamo mrvice od izvađene unutrašnjosti kolačića sa jednom šoljom oraha, krupnije samlevenim, nakon toga prelivamo sa jednom šoljom ugrejanog svežeg mleka i jednom vanilom. Dok je još toplo dodajemo maslac i dobro promešamo. Možemo dodati i 2-3 kašike džema.

Od pripremljenog nadeva uzimamo po jednu punu kašičicu i stavljamo u izvađen deo jednog medenjaka. Zalepimo po dve, pritiskamo pažljivo i ostavljamo da izađe malo od nadeva sa strane.

Medene loptice uvaljajte u mlevene orahe da se zalepe okolo.

Dobro je da odstoje jednu noć, zato što omekšaju a i odlične su sledećeg dana. Nemojte propustite da obradujete porodicu ili omiljene goste ovim ukusnim medenjacima sa nadevom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar