Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ukusni pužići od mlevenog mesa sa nadevom od jaja

Ukusni pužići od mlevenog mesa sa nadevom od jaja

ZoriZori
Guru
7292375k218
Ukusni pužići od mlevenog mesa sa nadevom od jaja
Fotografije: Zori
1 / 6
23/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ovi pužići obavezno moraju da se naprave za mnogo raspoloženja da bi bili toliko efektni"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška
  • tvrdo kuvana jaja - po 1 komad, za svakog pužića /12 komada/
  • sirova jaja - 1 komad, za mleveno meso, 1 žumance za premazivanje
  • sir - 200 g
  • šargarepa - 1 komad, skuvana
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • kisela pavlaka - otprilike 5 supenih kašika ili ceđeno kiselo mleko
  • so - i drugi začini po ukusu /čubar, crni biber, kumin/
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo jaja za otprilike 7 minuta kako bi se dobila tvrdo kuvana žumanca, ogulimo ih i sečemo na dva dela po dužini.

Žumanca vadimo, glnječimo viljuškom i u njih dodajemo izgnječeni sir, izrendanu skuvanu šargarepu, sitno naseckani beli luk i 5 supenih kašika za kiselu pavlaku ili ceđeno kiselo mleko, dodajemo i kisele krastavčiće sitno naseckane na kockice.

Začinjavamo po ukusu solju, čubrom, crnim biberom i kuminom i dobijenom smesom punimo polovine belancima. Sjedinjavamo napunjene polovine od belanaca kako bi se dobilo celo jaje.

Umesimo mleveno meso kao za obične ćufte sa sitno naseckanim kromid lukom, hlebom natopljenim u vodu i začinima po ukusu.

Stavljamo jaje u sredinu, uvijamo ga smesom i premazujemo umućenim žumancem. Na isti način oblikujemo i ostale pužiće.

Jedan kraj oblikujemo kao njuškicu, tako što blago zagrejete i zaoštrite mleveno meso, napravite oči od zrna crnog bibera i nosić od komadića maslina. Za igljice koristite nalomljene špagete. Gotove ježiće poređajte u tepsiju na papir za pečenje da se ne bi zalepili.

Pecite dok ne bude gotovo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Gotove pužiće možete ukrasiti u tanjiru trakicama šargarepe ili krastavca, listićima peršuna ili mladog luka. Bodljice se takođe jedu!

Ukusni pužići od mlevenog mesa ja nadevom od jaja su gotovi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: