Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zalogaji»Posni parti zalogaji

Posni parti zalogaji

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posni parti zalogaji
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
10
"I ne kasnite na žurku, jer će ovi zalogaji prvi da se pojedu"

Potrebni sastojci

  • šaragrepa - 2 komada
  • arpadžik - oko 150 g
  • čeri paradajz - 150 g
  • kiseli krastavčići - 200 g, mali
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodnog dana marinirajte arpadžik i šargarepu, isečenu na debele krugove, u jednakim količinama vode i sirćeta sa malo soli.

Kada odstoje jednu noć, probajte i ako su vam preterano kiseli isplaknite čistom vodom i potopite u maslinovo ulje na nekoliko sati.

Nabavite drvene štapiće i na njih nanižite prema mašti krastavčiće, paradajz, luk i šargarepu. Ređajte ih, kako vam se sviđa, a pre nego što servirate pospite maslinovim uljem i solju, ako je neophodno.

Izuzetno sveži zalogaji, odgovarajući za belo vino ili roze.

I iako je povrće, zbog toga što je kiselo odlično je društvo čak i uz pivo.

Prijatno i srećan praznik!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: