Način pripreme
Namažemo pleh mekanim kravljim maslacem. Jaja posipamo solju i umutimo viljuškom. U posudi zajedno dobro umutimo majonez i pavlaku. Dodajemo kiselo mleko i promešamo.
Dugo mešamo, dodajemo sveže mleko - 1 šolju i ulje. Na kraju dodajemo i jaja.
Brzo treba da reagujemo prilikom oblikovanja. Ukljućujemo rernu da se ugreje na 200 stepeni. Uzimamo jedan list kora i tamo gde se gužva odsečemo makazama. Dobićemo list veličine papira A4 format.
Naprskamo sa po 3-4 pune kašike od smese i posipamo mrvljenim sirom, nakon toga uvijamo u labav rolat.
Ponavljamo dok ne potrošimo listove i uvijamo sve rolate, ređamo ih jedan do drugog na radnu površinu. Posle ih sečemo /ponovo brzo-7 oštrim nožem na rolate debljine po 2-3 cm. Poređamo ih u namazan pleh, ispravljeni jedan do drugog.
Poređanu pitu naprskamo preostalim svežim mlekom uz pomoć kašike.
Pečemo dok ne porumene. Porkijemo krpom i ostavljamo tako 10-ak minuta.