Slani mafini sa spanaćem

28/07/2018
"Nestvarno ukusni mafini sa spanaćem, koji će praviti društvo pivu "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano250
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 150 g
  • kravlji sir - 150 g
  • spanać - 250 g (zmrznut)
  • brašno - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 ravna kašičica
  • semenke - za posipanje (susam, laneno seme, kim)
  • so - nekoliko prstohvata
  • začini - po izboru
  • maslac - za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i sir i redom dodajte ulje, mrvljeni sir, odmrznute i isečene listove spanaća i kiselo mleko, pomešano sa sodom.

Postepeno dodajte brašno u smesu dok se ne integriše. Na kraju dodajte nekoliko prstohvata soli i začine po izboru (origano, bosiljak, čubar, ljutu alevu papriku, biber) - ja sam dodala i biber, suvi bosiljak i krupnije izgnječenu crvenu, ljutu papriku da bi bilo više pikantno.

Gnezda kalupa za madine namažite maslacem, pospite brašnom i lepo protresitnezkalup da se brašno ravnomerno rasporedi po njemu. Nakon toga okrenite kalup da padne višak brašna sa njega.

Gnezda kalupa za mafine napunite 3/4 od visine, pospite semenkama odozgo i pecite oko 25-30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni - proverite čačkalicom za zube, stavite u neki mafin, treba da izađe suva.

Savet: Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Ovi vanzemaljski ukusni, zeleni mafini su ispali odlično - sa hrskavom koricom spolja, veoma mekani unutra.

A i da ne zaboravim najvažnije - odlično idu uz hladno pivo.

Prijatno i živeli!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar