Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Veganski slani mafini sa spanaćem i koprivom

Veganski slani mafini sa spanaćem i koprivom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661115k157
Veganski slani mafini sa spanaćem i koprivom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 10
16/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Neverovatni slani mafini sa spanaćem i koprivom, dostojni izložbe"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 bogata šaka, listovi
  • kopriva - 1 bogata šaka, listovi
  • mladi luk - ½ vezice, pera
  • peršun - ½ vezice
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • integralno brašno - 1 šolja
  • seme bundeve - 1 puna supena kašika
  • proso - 1 - 2 supene kašike, natopljen
  • laneno brašno - 1 kašičica, s vrha
  • konopljino brašno - 1 kašičica, s vrha
  • seme maka - ½ kašičice
  • himalajska so - 1 kašičica
  • biber - ½ kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 1 i ½ supena kašika
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 5 supenih kašika, suncokretovo ulje + za premazivanje
  • čaj od divlje nane - 1 šolja, ohlađen
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo operemo sav zeleniš (spanać, koprivu, mladi luk i peršun) i iseckane/usitnjene ih stavljamo u veći bokal nutribuleta / jakog blendera.

Zalijemo s pola šolje prethodno skuvanog čaja od divlje nane. Blendamo otprilike 10 skundi, dolivamo drugu polovinu šolje čaja i meljemo još otprilike 10 sekundi da se dobije glatka homogena konzistencija svežeg zelenog smutija.

Sipamo gust zeleni sok u duboku posudu pogodnu za mešanje. Sipamo 1 kašičicu sode bikarbone zajedno sa 1 i ½ supenom kašikom domaćeg jabukovog sirćeta.

Začinimo 1 kašičicom himalajske soli i ½ kašičice mlevenog crnog bibera.

Dodajemo bundevino seme - 1 punu supenu kašiku, seme maka - ½ kašičice, proso - 1-2 supene kašike (prethodno namočen), konopljino brašno - 1 kašičica, s vrha, laneno brašno - 1 kašičica s vrha i 5 supenih kašika prirodnog suncokretovog ulja - nerafinisano suncokretovo ulje.

Mešajući metalno žicom za mućenje postepeno dodajemo 1 šolju kukuruznog brašna i 1 šolju integralnog brašna, dobijajući gusto tečno testo.

Premazujemo gnezda tepsije za mafine nerafinisanim suncokretovim uljem (silikonskom četkicom) i sasvim blago ih nabrašnimo integralnim brašnom.

Rasporedimo zelenu smesu ravnomerno u 12 kalupčića.

Pečemo prolećne slane mafine u rerni otprilike 30 minuta na 180 stpeeni (odozgo i odozdo), tako što u petnaestoj minuti zavrtimo / okrenemo tepsiju sa mafinima sa spanaćem.

Izuzetno zdravi i aromatični vegan slani mafini sa spanaćem i koprivom.

Pogodni su kako za doručak, tako i kao uz glavno vegetarijansko jelo, vitaminsku salatu ili supu od povrća!

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: