Gaspačo od trešanja

28/07/2018
"Nežan miris i iznenađujuće svež ukus, probajte naš gaspačo od trešanja, odgovarajući za specijalne povode "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 600 g, bez koštica
  • luk - 1 glavica ili šalot
  • paprike - 1 zelena
  • paradajz - 1 mali
  • so - po ukus
  • koziji sir - mrvljeni, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Gaspačo od trešanja je predjelo koje se u Španiji servira u specijalnim prilikama, kao što su svadbe i krštenja. Ima interesantan ukus, neuobičajen za nas, ali sam sigurna da će vas, ako ga probate, iznenaditi svojom prefinjenošću i mirisom.

Priprema se veoma lako, u nekoliko prostih koraka.

1. Oljuštite paradajz i isecite na komade, zajedno sa lukom i paprikama.

2. Stavite ih zajedno sa trešnjama u blender ili multipraktik i uključite na maksimalnu brzinu da dobijete fino pire.

Možete koristiti i štapni mikser, u tom slučaju ćete morati da procedite, zato što će ostati fine kožice od trešanja. Smesa treba da bude maksimalno glatka.

3. Po želji možete razrediti sa malo vode i da regulišete so po ukusu. Treba da ima idealan kontrast između slatkog i slanog, da bi se ukusi dobro istakli. U receptu ne piše tačna količina soli, zato što zavisi koliko su slatke trešnje koje koristite.

4. Gaspačo sipajte u male elegante čaše i u svaku izmrvite malo kozijeg sira. Lepo je da bude hladno pre serviranja.

Po želji ukrasite listovima sveže mente. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar