Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Pileća supa»Pileća supa u krok-potu

Pileća supa u krok-potu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileća supa u krok-potu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
255 min.
Porcije
6
"Pileća supa za dušu! Eksplozija boja i ukusa za jedan zaista ukusan ručak"

Potrebni sastojci

  • pileće pakovanje za supu - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • krompir - 3 komada
  • fida - 1 šaka
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • peršun - svež
  • Za hladnu zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso za supu se stavlja u šerpu i kuva se dok se ne formira pena.

Voda se baca, a meso se prebacuje u keramičku posudu krok-pota.

U njega se dodaju sitno naseckani luk, šargarepa, paprika i krompir u komadima.

Sipa se topla voda, dodaje se malo ulja, soli po ukusu i jedna cela ljuta paprika po želji.

Uređaj se uključuje na drugi stepen na četiri sata.

Pola sata pre nego što isteče vreme kuvanja, dodaju se fida i prethodno izrendan jedan paradajz.

Kada je supa sa piletom gotova, posipa se sveže mlevenim crnim biberom i sitno naseckanim svežim peršunom.

Ostavlja se da se malo ohladi i pileća supa u krok-potu se zaliva jajetom umućenim sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: