Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoled

29/07/2018
"Proglašavamo sezunu sorbea otvorenom i častimo sve sa po jednim aromatičnim sorbeom od dinje "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavite aromatičnu voćku u frižider na 2-3 sata da se dobro ohladi. Metalni deo mašine za sladoled treba da bude u zamrzvaču najmanje 8-10 sati pre upotrebe.

Iscedite limun i dobijeni sok sipajte u blender. On je potreban da sačuva boju dobijenog deserta. Dodajte i med. Dobro je da koristite kvalitetan med, sirugnog proizvođača.

Oljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).

Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled. Po želji možete dodati mentu za miris. Uključite.

Nakon oko 30 minuta u mašini se stvorio šareni, sladak krem - naš domaći sorbe. Stavite u plastičnu kupiju ili posudu za sladoled sa poklopcem i čuvajte u zamrzviaču.

Aromatičan sneg servirajte u čaši za sladoled i ukrasite po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar