Način pripreme
1. Sveže mleko i pavlaku zagrejte, zajedno sa mahunom vanile, koju ste prepolovili. Smesa ne treba da proključa.
2. Žumanca umutite i dodajte ih u mlečnu smesu. Stavite i steviu i mešajte oko 8-10 minuta na slaboj vatri ili na pari, kako se žumanca ne bi skuvala.
3. Treba da dobijete redak krem, koji ulijte u posudu pogodnu za zamrzavanje ili u mašinu za sladoled. Smesa ne treba da bude u debelom sloju (maksimalno 4 cm). Sačekajte da se smesa ohladi, a mahunu vanile uklonite.
4. Sladoled od vanile zamrznite na minimum 12 sati, uz povremeno mešanje, kako se ne bi stvorili kristali u njemu. Ako koristite mašinu za sladoled, ona će završiti taj posao.
5. Kada se sladoled zamrzne, spreman je za konzumaciju.
U slučaju da u sladoledu ima kristala, možete ga umutiti u blenderu pre posluživanja, kako bi bio vazdušast. U svakom slučaju, ovaj sladoled nije previše tvrd, već je lagan i nežan.
Ukus ovog sladoleda od vanile bez šećera je neverovatan i nikako nećete primetiti nedostatak šećera.