bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Sorbe»Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoled

Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoled

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Početnik
217151k23
Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoled
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
29/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Proglašavamo sezunu sorbea otvorenom i častimo sve sa po jednim aromatičnim sorbeom od dinje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavite aromatičnu voćku u frižider na 2-3 sata da se dobro ohladi. Metalni deo mašine za sladoled treba da bude u zamrzvaču najmanje 8-10 sati pre upotrebe.

Iscedite limun i dobijeni sok sipajte u blender. On je potreban da sačuva boju dobijenog deserta. Dodajte i med. Dobro je da koristite kvalitetan med, sirugnog proizvođača.

Oljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).

Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled. Po želji možete dodati mentu za miris. Uključite.

Nakon oko 30 minuta u mašini se stvorio šareni, sladak krem - naš domaći sorbe. Stavite u plastičnu kupiju ili posudu za sladoled sa poklopcem i čuvajte u zamrzviaču.

Aromatičan sneg servirajte u čaši za sladoled i ukrasite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: