Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Salata sa škampima i pečenim paprikama

Salata sa škampima i pečenim paprikama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata sa škampima i pečenim paprikama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
3
"Prava eksplozija ukusa, iskombinovana na savršen način"

Potrebni sastojci

  • paprike - 270 g, crvene, pečene
  • škampi - 15 komada, sirovi, srednje veličine
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • peršun - 2 - 3 kašike, sitno iseckan
  • maslinovo ulje - 80 ml ili po ukusu
  • biber - 3 prstohvata, sveže mleven
  • bosiljak - 15 listova, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte tiganj sa kašičicom maslinovog ulja na jakoj vatri i zapecite škampe sa obe strane na kratko - čim im boja od sivkaste postane narandžasta, gotovi su i odmah ih izvadite.

Ostavite da se ohlade i oljuštite čuvajući glave - u njima se nalazi esencija i ukus morskog ploda.

U posudu iscedite sve iz glavica škampa i pomešajte sa maslinovim uljem, sokom do limuna, iseckanim peršunom i solju i biberom.

Pečene paprike poređajte cele u tanjir, ako su male i isečene ako su velike. Svaki oljušteni škamp uvijajte u list svežeg bosiljka i nabodite na drvenu ili plastičnu čačkalicu.

Poređajte preko paprika oko 5 morskih plodova po porciji. U centar salate stavite po jedan goli škamp.

Prelijte pripremljenim dresingom i dekorišite po vašem ukusu.

Servirajte salatu sa dobrim belim vinom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: