Način pripreme
Zagrejte tiganj sa kašičicom maslinovog ulja na jakoj vatri i zapecite škampe sa obe strane na kratko - čim im boja od sivkaste postane narandžasta, gotovi su i odmah ih izvadite.
Ostavite da se ohlade i oljuštite čuvajući glave - u njima se nalazi esencija i ukus morskog ploda.
U posudu iscedite sve iz glavica škampa i pomešajte sa maslinovim uljem, sokom do limuna, iseckanim peršunom i solju i biberom.
Pečene paprike poređajte cele u tanjir, ako su male i isečene ako su velike. Svaki oljušteni škamp uvijajte u list svežeg bosiljka i nabodite na drvenu ili plastičnu čačkalicu.
Poređajte preko paprika oko 5 morskih plodova po porciji. U centar salate stavite po jedan goli škamp.
Prelijte pripremljenim dresingom i dekorišite po vašem ukusu.
Servirajte salatu sa dobrim belim vinom.
Prijatno!