Testenina sa pesto sosom i sušenim paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/07/2018
"Ukus Italije se oseća u svakom ukusnom zalogaju "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite pesto, stavljajući u blender listove bosiljak sa belim lukom, pinjole i parmezan (može i bez njega, jer je u prahu i može da se doda na kraju). Uključite na sporiju brzinu na kratko, ako želite da je samleveno krupnije, ili na veću brzinu - za finiju smesu.

Dodajte maslinovo ulje i vratite još jednom na kratko. Po želji stavite so po ukusu, ali imajte u vidu da je slan parmezan.

Sušeni paradajz se stakođe samelje na sporoj brzini sa začinima i 3 kašike maslinovog ulja.

Testeninuu skuvajte prema uputstvuna proizvođača. Ocedite od vode i pomešajte sa pestom - na svaku porciju od 100 g približno 2 kašike.

Servirajte, stavljajući na svaki tanjir testenine 2-3 izdašne kašike mlevenog suvog paradajza.

Ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Ako vam ostane pesto, čuvajte ga u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar