Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći fileti sa sosom od manga, sušenim paradajzom i bosiljkom

Pileći fileti sa sosom od manga, sušenim paradajzom i bosiljkom

Radoslav IvanovRadoslav Ivanov
Početnik
2162
Pileći fileti sa sosom od manga, sušenim paradajzom i bosiljkom
Fotografije: Radoslav Ivanov
1 / 2
19/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Evo nekoliko tajni za spremanje sjajnih pilećih fileta"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • mango - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sušeni paradajz - 30 g
  • šećer - 1 kašika
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • bosiljak - za ukras
  • origano
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso:

Pileći fileti se mariniraju u soli, origanu i maslinovom ulju. Dobro je da odstoje bar dva sata da upiju aromu. Peku se na roštilju / rebrastom tiganju po 5-6 minuta sa svake strane.

Sos od manga:

U dubokoj šerpi / posudi se rastapa kašika maslaca. Dodaje se kašika šećera, kašika balsamiko sirćeta, isečena na sitno jedna mala glavica luka i 2 čena belog luka.

Drži se na slaboj vatri, dok se šećer ne istopi (oko 5 minuta). Nakon toga se dodaje jedan mango, isečen na male kocke (1x1 cm). Zaprži se, dok mango ne omekša (oduzima oko 25 minuta).

Dodaje se prstohvat bibera i sklanja se sa ringle. Pasira se pažljivo. Da bi sos bio glatkiji možete da ga provučete kroz cediljku. U ovom receptu sos je jednostavno pasira, da bi se osećala tekstura.

U tanjir se stavlja sos od manga, preko njega pileći fileti, skroz odozgo se stavlja sušeni paradajz (po jedno parče sušenog paradajza u svako parče pilećeg filea).

Dodaju se celi strukovi bosiljka za boju i aromu.

Važno je da se pileći file servira topao. Kod sosa od manga imate izbor. Definitivno je svežiji kada je sos u receptu za pileće filete sa sosom od manga, sušenog paradajza i bosiljka prethodno ohlađen!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: