Način pripreme
Iseckajte sitno beli luk i propržite ga na tihoj vatri u malsinovom ulju. Uprkos što je vatra tiha, pazite da ne zagori.
Stavite tikvice isečene na kockice, nemojte ih ljuštiti.
Dinstajte sve 10-12 minuta, a za to vreme skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
U gotove tikvice dodajte oprane listove svežeg bosiljka, file inćuna i pavlaku.
Pasirajte dok ne dobijete fin i gladak sos i vratite na vatru na slabu temperaturu i neprestano mešajte 2 minuta.
Kuvanu testeninu procedite, operite tekućom vodom da prekinete proces kuvanja. Ocedite dobro i rasporedite na tanjire za serviranje.
Obilno prelijte aromatičnim sosom od tikvica i odozgo iskidajte sušeni paradajz, natopljen.
Nije potrebno dodatno da solite, zato što su inćuni slani u sosu, što je sasvim doovljno.
Prijatno!