Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa pesto sosom i sušenim paradajzom

Testenina sa pesto sosom i sušenim paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Testenina sa pesto sosom i sušenim paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ukus Italije se oseća u svakom ukusnom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • sušeni paradajz - 110 g, hidriran, mariniran
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • origano - po ukusu
  • peršun - 2 prstohvata, s ušeni
  • za pesto
  • bosiljak - 2 šolje, sveži listovi (25 g)
  • pinjole - 1 šaka, nepuna (ili bademi, orasi)
  • beli luk - 2 čena, mali
  • maslinovo ulje - 1/4 šolja
  • parmezan - 1/4 šolje, u prahu
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite pesto, stavljajući u blender listove bosiljak sa belim lukom, pinjole i parmezan (može i bez njega, jer je u prahu i može da se doda na kraju). Uključite na sporiju brzinu na kratko, ako želite da je samleveno krupnije, ili na veću brzinu - za finiju smesu.

Dodajte maslinovo ulje i vratite još jednom na kratko. Po želji stavite so po ukusu, ali imajte u vidu da je slan parmezan.

Sušeni paradajz se stakođe samelje na sporoj brzini sa začinima i 3 kašike maslinovog ulja.

Testeninuu skuvajte prema uputstvuna proizvođača. Ocedite od vode i pomešajte sa pestom - na svaku porciju od 100 g približno 2 kašike.

Servirajte, stavljajući na svaki tanjir testenine 2-3 izdašne kašike mlevenog suvog paradajza.

Ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Ako vam ostane pesto, čuvajte ga u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: