Način pripreme
Napravite pesto, stavljajući u blender listove bosiljak sa belim lukom, pinjole i parmezan (može i bez njega, jer je u prahu i može da se doda na kraju). Uključite na sporiju brzinu na kratko, ako želite da je samleveno krupnije, ili na veću brzinu - za finiju smesu.
Dodajte maslinovo ulje i vratite još jednom na kratko. Po želji stavite so po ukusu, ali imajte u vidu da je slan parmezan.
Sušeni paradajz se stakođe samelje na sporoj brzini sa začinima i 3 kašike maslinovog ulja.
Testeninuu skuvajte prema uputstvuna proizvođača. Ocedite od vode i pomešajte sa pestom - na svaku porciju od 100 g približno 2 kašike.
Servirajte, stavljajući na svaki tanjir testenine 2-3 izdašne kašike mlevenog suvog paradajza.
Ukrasite listićima svežeg bosiljka.
Ako vam ostane pesto, čuvajte ga u frižideru u dobro zatvorenoj posudi.
Prijatno!