Jorkširski puding

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
609
899
03/08/2018
"Hoćete li napraviti malo mesta na stolu za ovog engleskog džentlmena"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 177
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, brašno i sveže mleko treba da su jednake količine. Da biste najtačnije odredili, razbijte jaja, ali ih ne mešajte u posudi kojom se meri i premerite istu količinu brašna i mleka.

Mešajte tri sastojka u homogenu smesu. Namažite kalup za mafine i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se dobro zagreje.

Rasporedite smese u gnezda do njihove polovine. Peku se oko 20-25 minuta - do ne dobiju zlatasto-braon boju, bez otvaranja rerne. Jorkširski puding treba da naraste po krajevima, ali sredina da ostane udubljena.

Tradicionalno u Engleskoj ga serviraju kao garnirung mesu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar