Ruske lepeške sa sirom i začinima

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
05/08/2018
"Ukusne mekike na ruski način ili lepeške sa sirom i začinima "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano421
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 2šolje
  • sir - oko 150 g ili kačkavalj
  • voda - 1 šolja, ili sveže mleko
  • začini - mirođija, peršun, mladi luk
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko i elastično testo od brašna, soli, šećer , jaja i vode. Nakon toga ga odmah podelite na 3 ili 4 lopte.

Svaku loptu razvijte u koru debljine 2 mm, pa stavite nadev u pola kore.

Za nadev sir treba narendati ili ga izmrviti i pomešati sa stino iseckanim zelenim začinima.

Zatim poklopite i pritiniste krajeve. U tiganj sipajte ulje i zagrejte.

Pržite dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu. Ocedite na papiru suvišnu masnoću. Servirajte sa čajem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar