Način pripreme
U jednu šolju kiselog mleka stavljamo sodu za hleb i mešamo. Ostavljamo da naraste.
Sečemo na male parčiće meku kobasicu tip bombica. Sečemo na male parčiće i kačkavalj.
Prosejemo brašno u posudu.
U drugoj posudi umutimo 3 jaja. U njih dodajemo ulje i mleko sa sodom. Dodajemo kačkavalj i meku kobasicu. Dodajemo pastu od maslina. Mešamo sve sastojke. Dodajemo postepeno 2 šolje brašna i mešamo.
Mažemo uljem gnezda od kalupa za mafine i blago nabrašnimo, da se ne zalepe pri pečenju, nezavisno što koristimo one s keramičkim dnom.
Sipamo smesu u 12 gnezda. U svakom treba da bude jednaka količina smese. Skroz na kraju posipamo smesom od susama i kima.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se ispeku ređamo ih na tanjir ili poslužavnik.