Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Mafini sa kobasicom, kačkavaljem i pastom od maslina

Mafini sa kobasicom, kačkavaljem i pastom od maslina

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Mafini sa kobasicom, kačkavaljem i pastom od maslina
Fotografije: Veselina
1 / 3
09/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ovo su mafini koji su nas naterali da počnemo da doručkujemo Izgledaju veoma ukusno i ne sumnjajte da su i na ukus takvi"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kačkavalj . 100 g
  • kobasica - 150 g, meka
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/3 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - 2 šolje
  • pasta od maslina - 2 kašike
  • kim
  • susam
  • ulje - za mazanje gnezda
  • brašno - za posipanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu šolju kiselog mleka stavljamo sodu za hleb i mešamo. Ostavljamo da naraste.

Sečemo na male parčiće meku kobasicu tip bombica. Sečemo na male parčiće i kačkavalj.

Prosejemo brašno u posudu.

U drugoj posudi umutimo 3 jaja. U njih dodajemo ulje i mleko sa sodom. Dodajemo kačkavalj i meku kobasicu. Dodajemo pastu od maslina. Mešamo sve sastojke. Dodajemo postepeno 2 šolje brašna i mešamo.

Mažemo uljem gnezda od kalupa za mafine i blago nabrašnimo, da se ne zalepe pri pečenju, nezavisno što koristimo one s keramičkim dnom.

Sipamo smesu u 12 gnezda. U svakom treba da bude jednaka količina smese. Skroz na kraju posipamo smesom od susama i kima.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon što se ispeku ređamo ih na tanjir ili poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: