Način pripreme
Sitni sir se stavlja u posudu u kojoj će se mešati nadev.
Dodaju se jaja i veoma dobro se meša.
Postepeno se dodaje pasta od maslina i ulje uz neprestano mešanje dok se ne dobije homogena smesa.
Tepsija u kojoj će se peći mini pitice se veoma dobro podmazuje uljem da se ne bi zalepile prilikom pečenja. Ne peče se na papiru za pečenje da grčke pitice ne bi bile suve odozdo.
Po dijagonali kore se stavljaju 2 supene kašike nadeva.
Kora se savija na dva dela po dijagonali, pri čemu nadev treba da ostane u unutrašnjosti presavijene kore.
Nakon toga kora se uvija u rolat i oblikuje se u malu piticu tako što se dva kraja vezuju u mašnu.
Uvijene pitice se ređaju u nauljenu tepsiju.
Odozgo se premazuju uljem.
Peku se 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Mini grčke pitice sa pastom od maslina serviramo još tople za doručak.