Način pripreme
U duboku posudu, pogodnu za mešenje testa, stavite ceđeno kiselo mleko. Dodajte sodu i sirće. Dobro promešajte kašikom.
Mirno možete da pripremite ovo ukusno slano pecivo s kakvim god sirom raspolažete u kući. Ja sam koristila ostatke u frižideru - kravlji, ovčiji, feta sir. Izrendajte sireve na rende i dodajte ih u posudu.
Dodajte sitni sir, pastu od maslina, ulje, so i začine. Ja sam koristila čubar, origano, mirođiju i crni biber, ali vi možete da stavite ono što više volite.
Sve lepo promešajte i počnite da stavljate u etapama prosejano brašno. Dokle god bude moguće mešajte kašikom, nakon toga rukom zamesite meko testo za slano pecivo.
Radnu površinu pospite brašnom i razvijte testo u list debljjine 0, 5 cm. Čašom isecite testo na kružiće i ređajte u prethodno nauljenu i nabrašnjenu tepsiju.
Slano pecivo sa sirom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni dok ne porumeni.
Slano pecivo sa sirom i pastom od maslina je veoma ukusno kako toplo za doručak, tako i hladno sa čašom omiljenog vina.