Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i vinom

Svinjske šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i vinom

IvvIvv
Šegrt
23470
Svinjske šnicle sa pečurkama, topljenim sirom i vinom
Fotografije: Ivv
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Šta god vam pričali, ovo je savršena kombinacija 3 u 1 - šnicle, pečurke i topljeni sir"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • pečurke - 200 g, sveže
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 20 g
  • topljeni sir - 200 g
  • crno vino - 1/2 šolje
  • biber
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte svinjske šnicle drvenim čekićem. Začinite začinima (biberom, solju, čubrom ili drugim po vašem ukusu) i ostavite na nekoliko minuta da upiju začine. Za to vreme isecite pečurke na polumesec.

U tiganj stavite malo ulja i pržite na kratko. Nakon toga, u drugi tigan ili šerpu sipajte i preostalo ulje i ispržite pečurke.

Kad se šnicle i pečurke isprže, stavite ih u vatrostalnu činiju, sipajte malo masti u kojoj ste pržili pečurke, nakon toga stavite šniclu odozgo i malo pečuraka i topljenog sira, posle ponovo šniclu, pečurke i topljeni sir, tako dok ne potrošite sastojke.

Na kraju prelijte preostalom mašću od pečurka i vinom. Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: