Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i dimljenim sirom

Svinjske šnicle sa pečurkama i dimljenim sirom

StefaniaStefania
Početnik
81
Svinjske šnicle sa pečurkama i dimljenim sirom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Današ ćemo vam predstaviti ove raskošne šncle sa pečurkama i mlečnim sosom, pripremljenim u vatrostalnoj činiji"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 tanke (možete izlupati deblje)
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • topljeni sir - 1 pakovanje dimljeni
  • sveže mleko - 1 - 1 i 1/2 šolje
  • biber - mleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom po ukusu. Isecite pečurke i dimljeni sir na tanke kriške.

U zatvorenu posudu (vatrostalna činija sa poklopcem) ređate red pečuraka, red topljenog sira, šniclu, sir, pečurke, sir, meso itd. dok ne potrošite sve sastojke.

Ako pravite više porcija možete staviti 2-3 šnicle jednu do druge ida stavite bar po jedan red odozgo. Sipajte mleko (da pokrije topljeni sir), stavite poklopac i pecite u rerni na 220-250 stepeni oko sat vremena.

Prijanto!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: