Bakino meze

15/08/2018
"Pustite baku da vas razmazi - i meze vam je napravila, i vino će vam sipati "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano579
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 1 veliko parče, tanka
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1 - 2 prstohvata
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 2 kašičice
  • piskavica - 1 kašičica
  • beli luk - 1 - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Slaninu, ako nije prethodno posoljena stavite u pleh i sipajte so, tako treba da odstoji 48 sati.

Nakon toga operite so od slanine i počnite da posipate začine po celom parčetu.

Prvo stavite alevu papriku, rukom pritisnite prema slanini da se lepo natopi.

Nakon toga, na isti način stavite biber i čubar. Piskavica je po želji, nije obavezan.

Beli luk očistite od ljuspica i izgnječite, njime premažite slaninu ili stavite po malo na nekoliko mesta.

Slaninu uvijte u čvrst rolat i zavežite koncem. U šerpu stavite vodu da provri i unutra stavite rolat.

Kuvajte oko pet minuta i izvadite. Ocedite i možete čuvati u frižideru (zamrzivaču) ili da jedete odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar