Način pripreme
Prvo aktivirajte kvasac, a za to vreme umutite jaja sa šećerom dok se ne rastopi. Dodajte mlako mleko i ostale sastojke. Prosejte brašno i zamesite elastično testo, namažite ga uljem i lepo pokrijte folijom.
Ostavite da nadođe, nakon toga podelijte testo na 5 jednakih lopti i jednu manju loptu za centar pogače. Razvijte oklagijom 5 jednakih okruglih kora i namažite ih maslacem, bez poslednje.
Isecite centralni deo kora na 8 delova, nemojte ići do kraja, nego ostavite oko 3 cm. Svaki trougao uhvatite i provucite odozdo nagore, izvucite do centra i tako uradite sa svim listovima.
Nožem ili štapićem pritisnite svaki list po sredini.
Od male lopte razvijte koru, isecite krugove, neka se malo preklapaju i uvijte, dobijate ružu koju stavljate u centrar pogače.
Pokrijte folijom i ostavite da nadođe. Namažite umućenim žumancem, pospite kristal šećerom i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.