Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Zalogaji od svinjetine sa povrćem

Zalogaji od svinjetine sa povrćem

Zalogaji od svinjetine sa povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ukusno jelo u omiljenom tiganju!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 velika glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • pečurke - 200 g, iz konzerve
  • belo vino - 1 šolja
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso sečemo na krupnije zalogaje. Ugrevamo ulje u tiganju i pržimo meso dok ne porumeni.

Vadimo na tanjir i ostavljamo sa strane. U istu mast stavljamo isečen luk, papriku i pečurke, oceđene od tečnosti.

Pospemo solju, biberom i origanom. Pržimo dok ne omekša. Sipamo paradajz pire, pomešano sa 50 ml vode i belim vinom u tiganju.

Promešamo i ostavljamo na tihoj vatri da se krčka dok ne ostane na masti. Jelo serviramo posuto iseckanim svežim peršiunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: