Način pripreme
Operite šnicle lepo tekućom, hladnom vodom i ostavite u đevđiru da se dobro ocedi voda. Nemojte ih lupati da bi bile sočnije.
Oljuštite čenove belog luka i isecite ih na četvrtine ili na osmine po dužini - u zavisnosti od veličine.
Napravite proreze u šniclama sa svih strana i stavite u njih komade belog luka i listiće ruzmarina. Napravite kašu od maslinovog ulja, bibera i soli i njom ravnomerno namažite šnicle sa svih strana. Ovako začinjene šnicle premestite u posudu sa poklopcem ili u kesu za pečenje i ostavite u frižideru na bar 6 sati.
Kad odstoje u frižideru minimum šest sati, prelijte pivom, tako da sve šnicle budu pokrivene i vratite u frižider na još šest sati ili jednu noć.
Marinirane šnicle stavite jednu po jednu u topao tiganj sa malo maslinovog ulja nekoliko minuta, okrenite sa obe strane da se zapeku sokovi.
Ukljčite električni roštilj da se ugreje (još bolje je na žaru), namažite rešetke parčetom slanine i pecite šnicle sa obe strane.
Luk oljuštite i isecite na krupnije kolutove i pecite zajedno sa šniclama.
Prilikom serviranja koristite luk za prilog i servirajte sa kriglom hladnog piva.