Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Kebap na seoski način

Kebap na seoski način

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Kebap na seoski način
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Čim baba izvadi svinjsku plećku da pravi kebap - trčite po pivo - trebaće vam mnogo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od plećke
  • luk - 2 velike glavice
  • paprike - 1 zelena + 1 crvena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade. U dubokoi tiganj sa poklopcem stavite meso da se dinsta sa uljem, periodično tresite tiganj.

Kad ostane na masti dodajte luk, isečen na polumesec. Dodajte i propržite kebap sa alevom paprikom, protresite još nekoliko puta. So dodajte na kraju.

Presne paprike isecite na krugove i dodajte u kebap, nemojte pržiti. Začinite biberom.

Servirajte sa krupnije samlevenom domaćom ljutenicom i ljutom paprikom. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: