Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Đuveč na seoski način

Đuveč na seoski način

ioanaioana
Početnik
1810
Đuveč na seoski način
Fotografije: Marina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Jao, ovaj đuveč definitivno ne može da nas ostavi ravnodušne"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • boranija - 200 g
  • paradajz - 1 konzerva
  • luk - 1 glavica crnog
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • čubar
  • peršun
  • kobasica - 3 parčeta
  • aleva paprika
  • ulje
  • univerzalni začin
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se krupnije iseče. Šargarepa i luk sitno.

U đuvečaru dole stavljamo šargarepu, luk i papriku, posle jedan deo krompira i od boranije, nakon toga paradaj i ponovo ređamo krompir, nakon toga boranija i paradajz.

Dodajemo sve začine i stavljamo da se peče 1 sat na 180 stepeni.

Pre nego što bude gotovo stavljamo iseckanu kobasicu 10 minuta i isključimo rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: