Način pripreme
Natopite pasulj dan ranije. Sledećeg dana izlijte vodu i operite ga veoma dobro. Stavite pasulj u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo, procedite.
U posudi za pečenje s nelepljivim dnom zagrejte ulje i dodajte povrće iseckano na kockice (luk, paprike, šargarepu i celer), dodajte i kocku maslaca.
Propržite dok blago ne omekšaju i dodajte ljutu papriku, posolite. Dodajte im paradajz pire i sok i grančice nane, promešajte.
Sipajte skuvani i proceđeni pasulj u posudu sa povrćem i dodajte kašu od brašna i aleve paprike, rastvorenih u malo hladne vode. Promešajte i nalijte toplu vodu tek toliko da se prekriju namirnice, promešajte i posolite po ukusu.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta dok se ne dobije blaga i masna prepečena korica. Neverovatno ukusan prebranac koji se topi u ustima.