Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prebranac na seoski način

Prebranac na seoski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Prebranac na seoski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Ne pasulj kao pasulj, već prebranac na seoski način - e nema takve ukusne đakonije"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada, zelena i crvena
  • celer - 1 parče, koren
  • ulje - 1 šolja
  • maslac - 1 kocka
  • suva paprika - 1 komad, ljuta
  • nana - 3 grančice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz sok - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • brašno - 1 puna kašika
  • topla voda
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pasulj dan ranije. Sledećeg dana izlijte vodu i operite ga veoma dobro. Stavite pasulj u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo, procedite.

U posudi za pečenje s nelepljivim dnom zagrejte ulje i dodajte povrće iseckano na kockice (luk, paprike, šargarepu i celer), dodajte i kocku maslaca.

Propržite dok blago ne omekšaju i dodajte ljutu papriku, posolite. Dodajte im paradajz pire i sok i grančice nane, promešajte.

Sipajte skuvani i proceđeni pasulj u posudu sa povrćem i dodajte kašu od brašna i aleve paprike, rastvorenih u malo hladne vode. Promešajte i nalijte toplu vodu tek toliko da se prekriju namirnice, promešajte i posolite po ukusu.

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta dok se ne dobije blaga i masna prepečena korica. Neverovatno ukusan prebranac koji se topi u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: