Prženice sa kiselim mlekom i medom

06/09/2018
"Ove prženice će nahraniti sva vaša čula! Jedinstvene su! "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 krišaka, tost
  • kikiriki puter - 125 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 50 ml
  • šećer - 100 g
  • cimet u prahu
  • za garnirung
  • ovčije kiselo mleko - 200 g
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite koru hleba. Uz pomoć oklagije razvucite kriške. Namažite ih kikiriki puterom i uvijte u rolate.

U posudi umutite jaja i dodajte sveže mleko. U drugoj posudi pomešajte šećer i cimet, promešajte.

Ugrejte tiganj sa maslacem na vatri. Svaki rolat potopite u smesu od jaja i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Uvaljajte tople rolate u cimet sa šećerom.

Servirajte prženice tako što ćete ih ukrasiti ovčijim kiselim mlekom i medom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar