Domaći džem od smokvi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
07/09/2018
"Aroma pečenih smokvi, dok se spremaju slatko ili džem, je u suštini aroma miholjskog leta!"
Priprema60 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno180 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • smokve - 1, 5 kg, zrele
  • šećer - 750 g
  • voda - 600 ml
  • limunska kiselina - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite smokve i pažljivo im odstranite drškice. Prepolovite ih i stavite u veliku duboku posudu za pečenje. Pospite ih šećerom i prelijte odozgo vodu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2 sata ne mešajući.

Izvadite posudu i izgnječite smokve žicom. Nakon toga ih pasirajte. Dodajte limunsku kiselinu i dobro promešajte.

Sipajte u male suve teglice, dok je džem još vruć i okrenite ih poklopcima na dole.

Nije neophodno da ih sterilišete.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar