Frikase od pilećih leđa

08/09/2018
"Jedna veoma ukusna varijanta klasične piletine frikase, koja će vas ostaviti bez reči, ali punog stomaka "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano622
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća leđa - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad, veći
  • suvo povrće - 1 - 2 supene kašike
  • vegeta - 1 kašičica
  • lovorov list - 4 - 5 listova
  • maslac - 125 g
  • biber - po želji
  • so
  • za zapršku
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo pileća leđa, izrendanu šargarepu, lovorov list, suvo povrće i začine.

Kad se leđa skuvaju, izvadimo ih iz bujona da ih odvojimo od kostiju.

Kad izvadimo leđa, dodajemo maslac u bujon da se rastopi. Nakon toga dodajemo meso bez kosriju i ostavljamo da vri još malo dok ne napravimo zapršku.

Za zapršku pomešamo kiselo mleko sa jajima i brašno, dodajemo i jednu šolju vode. Nakon toga mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Skidamo bujon sa vatre i na njegovo mesto stavljamo zapršku da provri. Kad provri, dodajemo bujon, sipamo ga lagano i neprestano mešamo, da se ne preseče.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar