Frikase od koprive

19/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Sveže, aromatično i voljeno od strane svih ljubitelja bugarske kuhinje "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 1 kg, mlada
  • ulje - 1 šolja, nepuna
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad, sveže
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu očistimo i operemo. Začinjavamo u kipućoj posoljnoj vodi, ocedimo i iseckamo na sitno.

Stavljamo u šerpu, nalivamo 3 šolje vrele vode i dodajemo 3 kašike ulja i kuvamo dok ne omekša.

Od brašna i preostalog ulja pravimo svetlu zapršku, koju razređujemo sa svežim mlekom i malo tečnosti od kuvanja i dodajemo u koprivu.

Ostavljamo da provri još nekoliko minuta, prbližno 3-5 minuta, dok mešamo neprestano. Kada je gotovo jelo, sklanjamo s ringle i začinjavamo umućenim jajetom.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar