Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od pilećih džigerica

Pašteta od pilećih džigerica

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Pašteta od pilećih džigerica
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Izuzetan delikates kojim će i najzahtevniji gosti biti oduševljeni."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • biber
  • so
  • majčina dušica - preporučljivo sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice potopite na kratko u vodu. Očistite ih od žilica i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Nemojte ih prekuvati.

Luk, beli luk i šargarepu očistite i blenderom isecite na veoma sitno.

U tiganju na malo maslaca prodinstajte povrće. U povrće dodajte pileće džigerice. Propržite sve veoma kratko – minut-dva, posolite ako je potrebno i dodajte biber i majčinu dušicu.

Prebacite sve u posudu i dodajte polovinu omekšalog maslaca i pavlaku za kuvanje. Smesu promešajte i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U zavisnosti od ukusa, možete dodati i druge začine. Paštetu prebacite u male posude ili teglice. Preostali maslac rastopite i njime zalijte paštetu.

Maslac takođe možete da začinite po izboru. Maslac treba da pokrije paštetu.

Posude ili teglice stavite u frižider da se pašteta ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: