Način pripreme
Pileće džigerice potopite na kratko u vodu. Očistite ih od žilica i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Nemojte ih prekuvati.
Luk, beli luk i šargarepu očistite i blenderom isecite na veoma sitno.
U tiganju na malo maslaca prodinstajte povrće. U povrće dodajte pileće džigerice. Propržite sve veoma kratko – minut-dva, posolite ako je potrebno i dodajte biber i majčinu dušicu.
Prebacite sve u posudu i dodajte polovinu omekšalog maslaca i pavlaku za kuvanje. Smesu promešajte i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U zavisnosti od ukusa, možete dodati i druge začine. Paštetu prebacite u male posude ili teglice. Preostali maslac rastopite i njime zalijte paštetu.
Maslac takođe možete da začinite po izboru. Maslac treba da pokrije paštetu.
Posude ili teglice stavite u frižider da se pašteta ohladi.