Kaluđerski sač

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Kaluđerski sač2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Da znate da ćete sa ovim kaluđerskim sačem morati da pripremite mnogo kaluđerskog crnog vina"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 800 g
  • pečurke - 200 g
  • sudžuk - 400 g /kobasica/
  • luk - 4 glavice
  • belo vino - 4 šolje
  • šarena so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

File isečemo na kockice i pržimo u namazanom tiganju.

Dodajemo luk i pečurke, isečene na polumesec i sudžuk, isečen na krugove.

Kad se proprži, sipamo vino i više vode.

Stavljamo začine i kuvamo jelo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: