Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Đuveč»Džigerica u đuvečari

Džigerica u đuvečari

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Džigerica u đuvečari
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tek što smo stavili đuvečaru u rernu i već ne možemo da dočekamo da probamo ovu đakoniju od pavlake"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 700 g
  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • ulje - 4 kašike
  • sveže mleko - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
  • pavlaka za kuvanje - 2 kašike
  • kačkavalj - 50 g
  • majčina dušica
  • biber
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se seče na parčiće debljine oko 1 cm ili manje. Opere se i stavlja se u glinenu đuvečaru.

Preko nje ređate na šajbne ili lente isečen luk i pečurke (ako su manje mogu i cele, ila ako su velike isecite ih). Prelivate mlekom, uljem, vinom i posipate začinima.

Peče se u jako zagrejanoj rerni, a deset minuta pre nego što izvadite dodajte pavlaku i mešajte dobro i narendajte odozgo kačkavalj. Ako želite da sos bude gušći možete da dodate i kašičicu brašna.

Možete i da unapred zapržite džigericu i povrće, nakon toga samo da dopečete u rerni zajedno sa sosom i kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: