Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Poširana jaja»Nedeljni doručak sa poširanim jajima

Nedeljni doručak sa poširanim jajima

ZoriZori
Guru
8932865k
Nedeljni doručak sa poširanim jajima
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Za ovakve nedeljne doručke vredi da čovek ustane ranije nego što je predviđeno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • mladi luk - 1 struk
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • peršun - 1/4 veze
  • ulje - 3 kašičice
  • so
  • hleb - 6 kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paprike od semenki i sitno ih isečemo. Mladi luk i peršun sitno isečemo.

Uzimamo jednu čašu (u mom slučaju za šampanjac) i stavljamo u nju dovoljno veliko parče streč folije, da izlazi van nje. Stavljamo je u čašu o pritiskamo da dobijemo nešto kao džep.

Namažemo unutrašnjost uljem uz pomoć četke, posipamo biberom, soli i belim lukom u prahu, malo peršuna, malo od paprika i mladi luk. Razbijemo jaje preko njih, iz blizine. Preko ponovo posipamo začinima i iseckanim povrđem i vežemo čvrsto streč foliju koncem, u čvor.

Stavljamo torbicu u šerpu sa vrelom vodom i kuvamo po želji - za rovitije žumance oko 6-7 minuta, tvrđe kuvano od 10 - 12 minuta.

Pažljivo vadimo paketić kutlačom i prebacujemo u drugu posudu sa hladnom vodom da se ohladi.

Na isti način uradimo sa preostalih 5 jaja. Ako želite prethodno napravite paketiće odjednom i stavite jaja zajedno u vrelu vodu, da biste skratili vreme pripreme.

Stavljamo kriške hleba u toster da se prepeku i ređamo po dve na tanjir. Na prepečeni hleb u svaki tanjir stavljamo po dva poširana jajeta, pažljivo skidamo foliju.

Pre serviranja po želji nožem rasečemo jaja da žumance isteče.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: