Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Nedeljni doručak bez glutena

Nedeljni doručak bez glutena

Nedeljni doručak bez glutena
Fotografije: Kuvarica bez portfelja
1 / 7
23/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusne pogačice bez glutena - probajte, pa podelite utiske"

Potrebni sastojci

  • mešavina brašna bez glutena - 350 g
  • brašno od prosa - 100 g
  • mlaka voda - 400 ml
  • so - 1 kafena kašičica
  • suvi kvasac - 8 g
  • kokosov šećer - 1/2 kafene kašičice (ili neki drugi šećer)
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno pomešati varjačom, napraviti rupu u sredini i tu dodati suvi kvasac i šećer, sipati 100 ml vode i pomešati.

Kad kvasac proradi, dodati u brašno so i ulje i ostatak vode. Testo je lakše umutiti mikserom, sa nastavcima za testo, ali može i varjačom da se umuti. Testo bude malo lepljivo, ako je potrebno dodajte po malo vode.

Oblikujte loptu i ostavite na toplom da narasta. Za to vreme uključite rernu da se zagreje na 180 C.

Testo lagano istresite, ja koristim silikonsku špatulu, na podlogu, podelite na 4 dela, ruke nauljite i oblikujte od svakog dela po jednu pogačicu.

Pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta, zavisi od jačine rerne.

Meni je trebalo 25 minuta, onda sam ugasila rernu i ostabila ih još 5 minuta u rerni, zatim sam izvadila i pokrila ih krpom.

Pogledajte kako je ispalo i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: