Način pripreme
Očistimo paprike od semenki i sitno ih isečemo. Mladi luk i peršun sitno isečemo.
Uzimamo jednu čašu (u mom slučaju za šampanjac) i stavljamo u nju dovoljno veliko parče streč folije, da izlazi van nje. Stavljamo je u čašu o pritiskamo da dobijemo nešto kao džep.
Namažemo unutrašnjost uljem uz pomoć četke, posipamo biberom, soli i belim lukom u prahu, malo peršuna, malo od paprika i mladi luk. Razbijemo jaje preko njih, iz blizine. Preko ponovo posipamo začinima i iseckanim povrđem i vežemo čvrsto streč foliju koncem, u čvor.
Stavljamo torbicu u šerpu sa vrelom vodom i kuvamo po želji - za rovitije žumance oko 6-7 minuta, tvrđe kuvano od 10 - 12 minuta.
Pažljivo vadimo paketić kutlačom i prebacujemo u drugu posudu sa hladnom vodom da se ohladi.
Na isti način uradimo sa preostalih 5 jaja. Ako želite prethodno napravite paketiće odjednom i stavite jaja zajedno u vrelu vodu, da biste skratili vreme pripreme.
Stavljamo kriške hleba u toster da se prepeku i ređamo po dve na tanjir. Na prepečeni hleb u svaki tanjir stavljamo po dva poširana jajeta, pažljivo skidamo foliju.
Pre serviranja po želji nožem rasečemo jaja da žumance isteče.
Prijatno!