Parfe od maline

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Parfe od maline
Fotografije: Sevda Andreeva
10/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
"Kažu da je jedno vreme Parfe bio super moderan... Prema našem mišljenju to nikad ne treba da izlazi iz mode"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Umutimo belanca u sneg sa šećerom i počinjemo da dodajemo žumanca jedno po jedno, mešamo i njih i dodajemo brašno kašiku po kašiku i prašak za pecivo.

Sipamo smesu u kalup za pečenje, prethodno postavljen podmazanim papirom za pečenje i pečemo koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, proveravajući čačkalicom. Vadimo i hladimo koru.

Za parfe:

U posudi promešamo cele očišćene maline zajedno sa kiselim mlekom, pavlakom i šećerom umućenim žicom.

U dobijenu smesu dodajemo prethodno rastvoren, nabubreo i tečan želatin i odmah mešamo.

Tako napravljenu smesu sipamo preko kore u kalup za tortu i ostavljamo da se ohladi bar 6 sati. Ukrašavamo celim malinama i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: