Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Marinirana krilca na roštilju

Marinirana krilca na roštilju

Marinirana krilca na roštilju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Sjajan predlog za žurku koji nam nećete odbiti"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • soja sos - 3 kašike
  • kečap - 1 kašika
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • med - 1 kašika
  • origano
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • limun - za serviranje
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca se operu. U posudi pomešamo ulje, soja sos, kečap, balsamiko sirće, med, origano. Meša se dobro viljuškom.

Pileća krilca se posipaju sa malo soli i bibera.

Potapamo u posudu sa marinadom, pokrivamo folijom i ostavljamo na hladno 2-3 sata. Izvadimo i ređamo na ugrejani roštilj, premazan masnoćom.

Pečemo sa obe strane dok ne bude gotovo sa hrskavom koricom. Serviramo sa sezonskom salatom i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: