Način pripreme
Prethodno ugrevamo rernu na 200 stepeni.
Pomešamo brašno, maslac i so u multipraktiku i mutimo dok se dobro ne pomešaju. Dodajemo semenke /ili začine po vašem ukusu/ i ponovo meljemo nekoliko puta. Dodajemo lagano vodu dok multipraktik muti. Dobijeno ne treba da bude ni vlažno, ni lepljivo, a ako je potrebno dodajte još brašna ili vode.
Od testa možete napraviti štapiće i uvaljati ih u semenke. Duga varijanta je da ga razvijete između dva lista papira i da isečete oblike po želji. Najbolje je da krekere nakon toga prebacite pa papirom u pleh. Po ukusu pospite semenkama, začinima ili svežim začinima, a ako niste stavili so u testo, odozgo možete posuti morskom soli.
Grisine od spelte pecite 10-12 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte hladne. Najbolje da ih čuvate u tegli.
Komentari