Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Pečeni kikiriki

Pečeni kikiriki

Pečeni kikiriki
Fotografije: Dimitrina Stoicheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Visiki je prijatniji kada ga servirate sa domaće spremljenim kikirikijem"

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 500 g, sirov
  • brašno - 1 kašika
  • so - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo sirovi kikiriki u široku posudu za pečenje.

Prethodno u odvojenu posudicu stavljamo brašno i so (ako volite slaniji kikiriki možete da dodate malo veću količinu soli), dodajemo vodu i mešamo dok se ne dobije vodena konzistencija.

Prelivamo kikiriki i rukama ga mešamo dok se sav ne nakvasi.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon prvih 15-20 minuta od pečenja vadimo posudu iz rerne i kašikom mešamo kikiriki jer se lepi.

Ponavljamo proceduru na deset minuta. U poslednjim minutima pre vađenja možete da uzmete 2-3 i da probate, ali pre nego što se pečeni kikiriki potpuno ohladi, već da još bude blago vlažan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: