Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske brizle sa pirinčem

Svinjske brizle sa pirinčem

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Svinjske brizle sa pirinčem
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nije lako da nađete brizle - ovaj delikates brzo nestaje iz mesara, zato što su veoma ukusne, posebno sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • svinjske brizle - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 100 g
  • voda - 3 šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • čubar
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo brizle u vodi. Propržimo luk, pirinač dok ne postane providan i dodajemo krompir.

Nakon toga stavljamo alevu papriku i nakon toga i sok od paradajza, ostavljamo tako da vri na tihoj vatri.

Kad se sastojci izdinstaju dodajemo vodu u kojoj smo kuvali brizle. Na kraju stavljamo i začine.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne buge gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: