Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Nije lako da nađete brizle - ovaj delikates brzo nestaje iz mesara, zato što su veoma ukusne, posebno sa pirinčem"
- svinjske brizle - 500 g
- pirinač - 1 šolja
- krompir - 1 komad
- luk - 1 glavica
- sok od paradajza - 100 g
- voda - 3 šolje
- ulje - 3 supene kašike
- aleva paprika - 1 kašičica
- biber
- so
- čubar
- nana
* merne jediniceNačin pripreme
Skuvamo brizle u vodi. Propržimo luk, pirinač dok ne postane providan i dodajemo krompir.
Nakon toga stavljamo alevu papriku i nakon toga i sok od paradajza, ostavljamo tako da vri na tihoj vatri.
Kad se sastojci izdinstaju dodajemo vodu u kojoj smo kuvali brizle. Na kraju stavljamo i začine.
Pečemo u umerenoj rerni dok ne buge gotovo.
Facebook
Omiljeno
Pinterest